Vuokrauksen käytännön asioita saatte hoidettua näiltä sivuilta. Vuokra-asuntoa hakiessa täytetään Vuokrahakemus ja mikäli valikoidutte vuokralaiseksi, allekirjoitetaan sopimus käyttäen verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen tarvittavat kuitit saatte toimitettua meille Vuokravahvistus-lomakkeella. Vuokrauksen alussa kannattaa myös tutustua Muuttajan muistilistaan sekä Hyvään vuokratapaan.

Parhaimmassa tapauksessa vuokrasuhteen aikana ei vikoja tai häiriöitä ilmene, mutta mikäli näin tapahtuu saa ne kätevästi ilmoitettua Vikailmoituksella. Mikäli asunnon tarve muuttuu saa vuokra-asunnon irtisanomisen hoidettua Irtisanomisilmoituksella.

Vuokrahakemus ja vuokrausvahvistus
 • Löysittekö mieluisan asunnon? Saatte jätettyä asuntohakemuksen tästä linkistä: http://www.fennoasunnot.fi/vuokrahakemus/ . Täytättehän hakemuksen huolellisesti. Palaamme asiaan hakemuksen jättämisen jälkeen ja mikäli valikoidutte vuokralaisiksi, valmistelemme vuokrasopimuksen tarkistettavaksi ja allekirjoitettavaksi sähköisesti (verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).

 

 • Vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen tarvitsemme kuitit maksetusta vakuudesta sekä maksetusta ensimmäisestä vuokrasta (vajaan tai kokonaisen kuun vuokra käyttökorvauksineen riippuen vapautumispäivästä). Tarvitsemme myös dokumentin kotivakuutuksen hankkimisesta. Kuitit ja vakuutustodistuksen saatte jätettyä tästä linkistä: http://www.fennoasunnot.fi/vuokrausvahvistus/.

 

 • Saatuamme dokumentit voidaan avaimet luovuttaa teille sovitun mukaisesti ja pääsette nauttimaan uudesta kodistanne!

Mikäli havaitsette vuokra-asunnossa tai taloyhtiössä jonkin vian, ilmoittakaa siitä pikimmiten meille käyttäen tätä ilmoitusta: http://www.fennoasunnot.fi/vika-hairioilmoitus/. Kuvailkaa vika mahdollisimman hyvin ja mikäli mahdollista laittakaa liitteksi myös kuvamateriaalia. Tätä kaavaketta voitte myös käyttää mahdollisten häiriötapausten ilmoittamiseen.

 

Onko aika jatkaa matkaa? Mikäli haluatte irtisanoa asuntonne, niin voitte tehdä sen tästä: http://www.fennoasunnot.fi/irtisanomisilmoitus/. Huomioikaa, että asunnon irtisanomisesta tulee ilmoittaa viimeistään yksi kokonainen kuukausi ennen toivottua irtisanomisajankohtaa. Viimeisen kuukauden aikana tulisi asuntoa voida esitellä potentiaalisille uusille asukkaille ja arvostammekin kaikkea yhteistyötä tämän suhteen.

 • Tarkista, että vuokrasopimus on allekirjoitettu kaikkien vuokralaisten sekä mahdollisen takaajan osalta. Huolehdi myös, että vakuus sekä ensimmäisen kuun vuokra on asianmukaisesti maksettu ja kotivakuutus vastuuvakuutusosineen on huolehdittu muutettavaan asuntoon. Näistä toimenpiteistä toimitetaan dokumentit Vuokrausvahvistus-lomakkeella, jonka jälkeen teille luovutetaan avaimet.
 • Tee sähkösopimus haluamasi sähköyhtiön kanssa. Mikäli käyttösähkö sisältyy vuokraan, on siitä ilmoitettu erikseen vuokra-asunnon esittelysivulla.
 • Tee muuttoilmoitus: https://www.posti.fi/muuttoilmoitus/. Samalla sivulla saa myös hoidettua muuttoilmoituksen maistraattiin. Otathan huomioon, että uusi osoite ei automaattisesti päivity kaikkialle vaan voit joutua tekemään erillisen muuttoilmoituksen esimerkiksi lehtitilausten osalta.
 • Muista siirtää mahdollinen internetyhteytesi uuteen osoitteeseen ja tarkistaa sen sopivuus/toimivuus.
 • Mikäli suunnittelet tekeväsi uudessa asunnossa jonkinlaista pintaremonttia, muista tarkistaa asia vuokranantajalta.
 • Huolehdi muuton käytännön asioista. Hermoja säästyy, kun muuttolaatiko, kuljetus ja mahdollinen muuttoapu on hoidettu ajoissa kuntoon.

Vuokranantajana noudatamme hyvää vuokratapaa. Pyydämmekin vuokralaisiamme myös tutustumaan Hyvään vuokratapaan ja noudattamaan sitä omalta osaltaan. Tässä muutamia keskeisiä nostoja hyvästä vuokratavasta:

 

 • ♦ Noudata järjestyssääntöjä ja ota asumisessasi myös naapurit huomioon
 • ♦ Ilmoita vuokranantajalle viivyttelemättä, mikäli asunnossa asuvien osalta tapahtuu muutoksia tai mikäli huoneistossa havaitaan vika/puute
 • ♦ Maksa sovittu vuokra käyttökorvauksineen eräpäivään mennessä
 • ♦ Kaikenlaiseen asunnon alivuokraukseen (myös lyhytkestoiseen) tarvitaan vuokranantajan lupa
 • ♦ Vuokrasuhteen päättyessä tulee asunto ja mahdolliset varastotilat oltava siivottuina ja tyhjennettynä vuokralaisen irtaimistosta
 • ♦ Asuntoa ja siihen kuuluvia kalusteita/laitteita tulee hoitaa huolellisesti ja mahdollisten huolto-/käyttöohjeiden mukaisesti
 • ♦ Vuokranantaja huolehtii asunnon turvallisuudesta avainten luovutuksen ja lukitusten osalta. Vuokralainen tulee huolehtia avaimista huolellisesti ja avaimissa/avainnipussa ei tule olla huoneistoon yhdistettäviä tunnistetietoja.
 • ♦ Vuokranantajalla on oikeus päästä huoneistoon sovittuna ajankohtana (esim. asunnon vapautuessa esittely uudelle vuokralaiselle)

 

Hyvään vuokratapaan voi kokonaisuudessaan tutustua tästä linkistä: https://vuokranantajat.fi/vuokraus/hyva-vuokratapa/. Pidetään yhdessä huoli toimivasta vuokrasuhteesta ja pyritään takaamaan kaikille mahdollisimman mukava asuinympäristö!